Tuesday, 29 September 2009

Happy Bday Hafiz

Selamat Hari Ulang Tahun yg ke 12 to Hafiz Idham.

Semoga di beri kesihatan yg baik, cerdik & pandai dlm menuntut ilmu, menjadi anak yg saleh dan diberkati Allah swt dlm perjalanan hidup nye!

~Luv & hug kisses fr Ayah & Ibu~



Sunday, 20 September 2009

Salam Aidil Fitri

Salam to all readers & bloggers.

Selamat Menyambut 1 Syawal. Kemaafan di pohon jika ada tersalah kata atau terguris hati ketika semasa bersama-sama di dalam blog ini.

"Salam Aidil Fitri..!!



Sunday, 13 September 2009

Shopping raya

Salam to all...

Dua hari makcik bershopping sakan...sampai naik kejang kaki. Semuanye gara2 anak bujang ku yg skrg ni very demanding, my hubby pun poning melayannye!! Itu tak nak.., Ini tak sesuaii..hissyhhh nasib baik bulan posa..Sabarr je!!
For the 2nd day org lain dah complete but dorang masih lagi tak dapat cari...lastly me & hubby just left them @ shopping complex & ask them to find their own dah terlarat nak mengikut!

Mak aiii..KL dah macam sardin sepadat-padat manusia datang bershopping...harus ku cabut secepat mungkin b4 trap in traffic jam.

For iftar rase macam malas nk masak dah takde tenaga nak pegang *sudip atau senduk* oleh itu dgn segera ku men*suggest*kn kepada hubby tercinta utk berbuka @ De Palma Ampang..my hubby like this places coz senang nk solat & dekat ngan rumah dh kenyang snang je nk balik.


Selamat berpuasa & berbuka ..,



Wednesday, 9 September 2009

Kad Raya



Nowadays, kita jarang mengirim mahupun menerima kad raya. Ingat tak??..zaman2 sekolah dulu kita bertukar2 kad raya bersama teman sekelas. Tradisi itu telah hilang di zaman cyber ini.



Kita hanya membuat cara yg terringkas memberi ucapan melalui sms atau internet...




Saya masih mengharap kiranya ada teman2 yg sudi mengirimkan kad hari raya..kerna saya sgt rindu pada kad raya esp yg ade muzik!!







Fridges

Im looking to buy a new fridge...my current fridge is about to die I think & really out of seasons...the inside is starting to leak, not sure what is causing it. So, I was looking at some LG and SAMSUNG fridges since they have the styling I like, but I wondering of quality. I wanted a side-by-side fridge this time for a little more space in my freezer.




I'd like to get opinions on what type of refridge (french door, side by side) are best, and what brands are better than others...



**Some pics after surfing fr the internets.**










Monday, 7 September 2009

GUD LUCK

Esok 08/09/09 my eldest son akan menduduki exam UPSR . GUD LUCK sayang...










Hopefully dia tenang ketika menjawab paper2 exam. Insyallah dgn berkat usaha nye Hafiz akan success dgn cemerlang!








Puasa + cuti + rumah mak

Bulan puasa harus balik ke rumah mak ku walau apa pun terjadi. Kerna masakan mak tiada tandingan nye. Sambil2 itu lepak bersama anak2 yg boring & yg tak sabar menunggu waktu berbuka. Whereas, Hafiz sibuk study & soalan ramalannye..maklumlah exam dah nk dekat sgt.
Last week my mom's hse a bit kecoh coz adik + family balik bermalam di sini..Qyra pun bertambah busy coz ade gang tuk tidur lambat! Actually bulan puasa bulan yg paling syok sbb macam2 resepi boleh di rasai & jalan2 di pasar ramadhan, main bunga api... Rugi kalau siapa tak puasa..hehe!

** aisyah is trying to be fair when distribute *pop-pop*..berkerumun!!




** seronok nye **..itu bru main pop-pop


**masakan mak ummmphh..esp gulai lomak cili api**


** berbuka puasa..x muat meja kena add another meja lg!!**




Friday, 4 September 2009

Thomas Sabo ku

Isetan is having another members sales for only 4 days. Its worth it to buy for raya coz if you've a member card u can get another 10% disc...

actually i juz plan for a window shopping, survey watever & will back on next week coz m not really in the mood to shop, only accompany my colleague to buy her Nine West shoes. But when i crossing accs dept...my steps desisted @ Thomas Sabo counter. sangat meminati some of their collections, cuba & cuba akhirnye ianya menjadi milik ku!!

Cantik kan..!! Sorry la the pic not very clear...



Ular Sawa misbehaving..

Today morning there's a scene infront of my neighbour hse...awal pagi apalah yg dok kecoh2..Coinciden my hubby at outside to start his car engine ~ dh bersiap to ofis. Suddenly my hubby shouted & calling me to out... berlari mak bedah aku!!

Ramainye la yg berdiri kat area luar pagar..ular sawa 2mtrs lenght was in our neighbour hse. Sangat terkejut, how can this habitat can be misbehaving. Huru hara jadinye...they had called bomba to rescue..sgt professional although 2 of them are girls......tapi pandai gak ular tu pilih umah kan kan kan!!


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin